flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нове приміщення Чигиринського районного суду

08 січня 2013, 14:48

З 2001 року Чигиринський районний суд розміщався в одноповерховій будівлі 1898 року побудови, загальною площею 240,3 кв. м по вул. Грушевського, 23 у м. Чигирин Черкаської області.

На початку грудня відбувся переїзд Чигиринського районного суду до нового приміщення по вулиці Петра Дорошенка, 47, де раніше було розташовано «ПромінвестБанк»

 Загальна площа реконструйованої будівлі становить 642 м 2 квадратних метри. Загалом площа реконструйованої будівлі, в якій тепер працює Чигиринський районний суд суд, збільшилася в 1,5 рази. Нова будівля Чигиринського районного суду – це перша будівля з початку функціонування суду у Чигиринському районі , у якій створено належні умови для відправлення судочинства. Три зали судового засідання, два з яких кримінальні, обладнано відповідно до вимог нового Кримінального процесуального кодексу та часу. Зокрема, два зали судових засідань обладнані системами відеоконференцзв'язку, які дозволяють взаємодіяти з будь-яким судом України або установою Державної пенітенціарної служби Україн. В третьому залі судового засідання обладнано кімнату захисту свідка, де застосовується спеціальне програмне забезпечення. Приміщення для прийому та видачі кореспонденції розташовані у холі суду безпосередньо біля вхідних дверей, хол суду обладнано місцями для очікування відвідувачів, кількість залів судових засідань суттєво збільшилася, що дає можливість суддям оптимально планувати час судових засідань, в будівлі суду облаштовано окремий блок приміщень для перебування конвою та обвинувачених підсудних, 

Система технічної укріпленості суду включає охоронну тривожну сигналізацію, сучасну пожежну сигналізацію.

В новому приміщенні суду створено бібліотеку-музей головним завданням якої є забезпечення інформаційно-аналітичних, науково-дослідних, освітніх потреб суддів та працівників апарату суду з метою підвищення якості судочинства. У бібліотеці планується створити фотоархів з розміщенням фотографій всіх голів Чигиринського районного суду, архівних історичних документів ( нагороди працівників апарату суду, фотографії тощо). Також для ознайомлення гостей суду та м. Чигирина з історією славетного Богданового краю в бібліотеці планується створити галерею копій старовинних портретів славетних особистостей з біографіями виборних гетьманів з Чигиринського краю та України.

Адміністративна будівля Чигиринського районного суду повністю відповідає вимогам для здійснення правосуддя. Розміщення суду у новому двоповерховому приміщенні дозволить суттєво покращити умови роботи суддів та працівників апарату суду, а також умови перебування у суді учасників процесу та інших відвідувачів.