flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Чигиринському районному суді Черкаської області для студентів-правників проведено День відкритих дверей

11 жовтня 2023, 15:53

В Чигиринському районному суді Черкаської області для студентів-правників проведено День відкритих дверей

   До суду звертаються з вірою у законність та справедливість, адже трапляються випадки, коли звернення до суду є єдиною можливістю відновити порушені права та охоронювані законом інтереси громадянина. Професія судді – почесна та відповідальна, потребує ґрунтовних професійних знань, життєвого досвіду, оскільки за кожним вердиктом судді – людська доля. Непроста професія судді в усі часи викликала цікавість у громадськості. А тому, з метою розвінчування міфів, 11 жовтня 2023 року викладачі і студенти  ІІІ та IV курсів спеціальності 081 «Право» Відокремленого структурного підрозділу «Чигиринський економіко-правововий  фаховий коледж Уманського національного університету садівництва» мали можливість відвідати Чигиринський районний суд Черкаської області в рамках проведення «Дня відкритих дверей», який відбувся за ініціативи голови Чигиринського районного суду Черкаської області ПОПЕЛЬНЮХА Андрія Олексійовича. Метою такого візиту було формування для себе, як майбутніх правників, вірного уявлення про роботу суддів та працівників апарату суду.

     Перед студентами та викладачами виступив голова суду, котрий одночасно являється обраним суддею-спікером Чигиринського районного суду Черкаської області - ПОПЕЛЬНЮХ Андрій Олексійович, який довів до відома присутніх особливості суддівської професії  та наголосив на тому, що Чигиринський районний суд Черкаської області завжди відкритий для громадськості та готовий до конструктивної співпраці. Також, перед присутніми виступила керівник апарату суду БОНДАРЕНКО Наталія Сергіївна, яка ознайомила з історією становлення Чигиринського районного суду Черкаської області та провела ознайомчу екскурсію по приміщенню суду.

    Крім того, студенти-правники мали можливість у якості вільних слухачів, бути присутніми при судовому розгляді кримінального провадження під головуванням судді ПОПЕЛЬНЮХА Андрія Олексійовича, кримінального провадження під головуванням судді ІВАХНЕНКО Олени Григорівни та при розгляді справи про адміністративне правопорушення під головуванням судді АКУЛОВА Євгена Миколайовича.  

    Наприкінці зустрічі студенти та викладачі залишили позитивні відгуки про проведений «День відкритих дверей» та висловили надію на подальшу співпрацю.

    Тож, можна з упевненістю констатувати, що «День відкритих дверей» у Чигиринському районному суді Черкаської області пройшов у доброзичливій та комфортній атмосфері.