flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Чигиринского районного суду Черкаської області Олена Івахненко взяла участь у круглому столі на тему : « Належні та допустимі докази у справах про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 173-2 КУпАП.»

05 червня 2023, 11:53
 

02 червня 2023 р. відбувся круглий стіл на тему : « Належні та допустимі докази у справах про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 173-2 КУпАП.»

У вказаному заході взяли участь Верховний Суд, Черкаський апеляційний суд, суди першої інстанції, Управління ювенальної превенції у складі НПУ, органи місцевого самоврядування, представники соціальних служб та служби у справах дітей, представники Нацсоцслужби України, ГО « Prevent».

Проблема домашнього насильства, ефективного захисту прав та інтересів його жертв, а особливо дітей є важливим питанням встановлення в Україні європейських стандартів норм права, їх дотримання, а головне розуміння з боку представників різних гілок влади, на які покладено вирішення цього питання.

Метою вказаного заходу було сформувати єдині підходи щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення по ст. 173-2, КУпАП з позиції незалежності та допустимості доказів для органів Національної поліції та впровадження єдиного підходу до розгляду вказаної категорії справ в судах.

Судова влада є завершальним етапом проходження цих прав. Суд має винести зважене та справедливе рішення відносно жертв насилля та притягнути до відповідальності винних.

По результатам роботи круглого столу суддями Черкаського апеляційного суду, Верховного Суду та першої інстанції були підготовлені рекомендації судам першої інстанції щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення передбачені ст. 173-2 КУпАП.

Велика подяка судді Верховного Суду – Ользі Ступак та керівнику управління ювенальної превенції у складі НПУ – Василю Богдану за активну участь і підготовку у вказаному заході.