flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Інформація до відома присяжних Чигиринського районного суду Черкаської області.

13 березня 2024, 14:03

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а", "в"-"ґ" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Відтак, звертаємо увагу присяжних, які виконували обов’язки у Чигиринському районному суді Черкаської області протягом звітного періоду, на необхідності завчасно отримати кваліфікований електронний підпис для  заповнення Е-декларації.

На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо роботи з Реєстром та роз’яснення щодо заповнення форми е-декларації розміщені за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, несвоєчасне подання без поважних причин декларації є адміністративним правопорушеннями, за які передбачено відповідальність згідно ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наголошуємо, що  щорічні декларації за 2023 рік необхідно подати  у звичний для всіх декларантів строк – до 31 березня 2024 року включно.

 

Інформацію підготував головний спеціаліст Чигиринського районного суду Черкаської області Роман КАЛАШНИК.